УДОБСТВА И СЪВЕТИ

ПОДСЛОН, ТРАНСПОРТ, ХРАНА, КЛИМАТ, ЛОКАЦИЯ И ДРУГИ

Подслон

Предлагаме Ви разнообразие в 3 насоки. Изберете най-подходящото място за спане според Вашите нужди.

Предлагаме Ви цялостно планинско изживяване в къщи за гости Балкан. Офисът Ви се намира на 1-2 минути ходене. Вилите са на 2 етажа с обща площ 110м2. Максимален капацитет на вилата: 6 + 2. Може да я споделите с други колеги (co-living) или да я наемете цялата за Вас.

 • Трапезария
 • 1ет: Кухненски бокс
 • 1ет: Холна част с диван
 • 1ет: Камина
 • 1ет: Барбекю
 • 1ет: Санитарен възел
 • 2ет: 2 спални помещения
 • 2ет: тераса
 • 2ет: баня с душ кабина и тоалетна

Каним Ви да посетите някоя от многото автентични български къщи за гости в Рибарица. Ние сме на разположение да Ви съдействаме с намирането на най-подходящата за Вас. Придвижването отново ще Ви коства само няколко минути, а изборът на място / стая е разнообразен. Можете да решите, както да прекарате времето си в една от стаите, така и да наемете цяла къща.

 • Местна култура
 • Автентичен начин на живот
 • Разнообразен избор от стаи

Село Рибарица е планинско курортно селце. Като такова то предлага различни удобства, в това число и хотелско настаняване от всички категории. Кокетно и семейно хотелче или луксозно СПА преживяване - изберете си, а ние ще препоръчаме Вашето място.

Транспорт

 

В Рибарица няма трафик, високи стойности на прахови частици, дори светофар. Но все пак съдействаме с намирането на удобен транспорт от големите български градове. Както и осигуряваме бързото придвижване в селото (не, не е сутрешен крос в планината:), чрез собственото ни бусче.

Не се притеснявайте да се свържете с нас, ако нямате собствен транспорт. Тук може да намерите разписанието на Балкан-Бус.

Балкан-Бус

transport

Храна

Както споменахме Рибарица е курорт и като всеки уважаващ себе си такъв, разполага с многобройни заведения, предлагащи домашно приготвена храна.

Местните Ви приветстват с добре дошли със специално приготвените се менюта, които с радост ще доставят, за да осигурят обяда Ви.

Балкан център разполага с кухня, където може да съхраните, притоплите или да се насладите на храната си. Разполага с хладилник, микровълнова, кафе машина и други удобства.

За вечеря не пропускайте да посетите местните кръчми. Ще намерите гостоприемство, автентична атмосфера и вкусно приготвена храна.

Развлечения

връх КАВЛАДАН

Височината му е 1710м. Изходни пунктове за изкачването на връх Кавладан са селата Рибарица и Розино.

резерват КОЗЯТА СТЕНА

До село Чифлик. Състои се от вековните буково - елови гори. На територията му се намира скалния феномен Козя стена. Има разнообразие от грабливи птици. Местността, по най-стръмните части на северния склон на Стара планина.

местност КОСТИНА

Историческа местност - на 25 май 1876 година е предаден и убит водачът на българското Априлското въстание Георги Бенковски.

водопад СКОКА

Максималната му височина в около 60 метра. През зимата предлага възможност за практикуване на ледено катерене. Посочените тук координати са в началото на същинската екопътека, където може и да се паркира. Водопадът е по каньона на река Козница, на около 600м пеша в южна посока.

връх ВЕЖЕН

Най-високият от Веженския масив - 2198м, седми по височина на Балкана. Там е хижа "Вежен", до която се достига от село Рибарица. Изкачването от х. "Вежен" става по скален ръб, обезопасен с метални въжета (1 час и 30 минути). От върха се открива панорама към Средна гора, Рила, Пирин, Стара планина. В този район се намира единственият по-голям горски масив на бяла мура.

пещера СЪЕВА ДУПКА

Дължината й е 400 метра. Температурата целогодишно е 7 - 11 °C. Образувана преди около 3,5 милиона години. Тя е обезопасена и много добре осветена. Наречена е "Подземната перла" на България. 01.04-30.09 : 09:00–18:30ч. и 01.10-31.03 : 09:00–16:30ч.

ВРЕМЕТО 

ЗА РИБАРИЦА

ЗА БЪЛГАРИЯ